Weg ADDAPT Chemicals in Helmond pas na zomervakantie gerepareerd

3 augustus 2015 om 16:32 • Aangepast 21 november 2020 om 16:48
nl
De Achterdijk in Helmond is maandag weer open voor bestemmingsverkeer. De weg was ruim een dag dicht vanwege een vettige laag die op de weg ligt. De olieachtige vloeistof, waarschijnlijk biodiesel, kwam op de weg terecht door de brand bij ADDAPT Chemicals. De vettige laag zal dinsdag worden verwijderd, maar pas na de zomervakantie is de weg weer helemaal de oude.
Profielfoto van
Geschreven door

De gemeente sloot de weg meteen na de brand af ter hoogte van de Zuiddijk. Een gemeentewoordvoerder liet maandagochtend weten dat de afsluiting nog kracht was. Aan het begin van de middag begon de gemeente weer bestemmingsverkeer toe te staan.
Mengsel van water en olieDe vettige vloeistof kwam op de weg terecht door de fikse brand zaterdagnacht. De vloeistof is vermoedelijk een mengsel van bluswater en de 200.000 liter biodiesel en sojaolie die bij ADDAPT Chemicals lagen opgeslagen.
De gemeente Helmond heeft zout gestrooid, zodat bestemmingsverkeer rustig op de weg kan rijden. Tot vijf uur zorgen verkeersregelaars voor het verkeer. Daarna plaatst de gemeente een bord en moet er stapvoets worden gereden.

Wachten op privacy instellingen...

De gemeente Helmond laat dinsdagochtend zes uur met een freesmachine de bovenste laag, met de oliën, van het asfalt afhalen. De onderliggende asfaltlaag is dan voldoende voor het verkeer om erop te kunnen rijden. Er geldt dan wel een beperkte maximumsnelheid van dertig kilometer per uur.
Na de bouwvakvakantie wordt de weg definitief hersteld, zegt de gemeente Helmond. Dan komt er een nieuwe asfaltlaag op de weg. "Nu is dat niet mogelijk, omdat er in de bouwvakvakantie geen aannemer beschikbaar is die het asfaltwerk kan uitvoeren. Het asfalteren gebeurt waarschijnlijk begin september."
Gemeente leeft mee De desastreuze brand legde het pand van ADDAPT Chemicals, dat ook twee autoschadebedrijven herbergde, helemaal in de as. De constructie van een naastgelegen gebouw trok krom door de hitte. Die zal worden gestut.

Wachten op privacy instellingen...

Lees ook: 1,5 miljoen euro schade voor rallyteam door brand Helmond: 'Geen idee hoe het nu verder moet'
Het Helmondse college laat in een reactie weten dat het meeleeft met de bedrijven. "Het college vindt het bijzonder triest voor de bedrijven die zijn getroffen en de medewerkers." Loco-burgemeester Erik de Vries, die tijdens de brand kwam kijken, sprak vol lof over de hulpverleners, die volgens hem uitstekend' samenwerkten.
Lees ook: Directeur ADDAPT Chemicals in tranen na grote brand: 'We hebben alles gedaan om dit te voorkomen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.