Cibatax in Eindhoven maakt definitief doorstart: werk voor in elk geval veertig chauffeurs behouden - Omroep Brabant

Cibatax in Eindhoven maakt definitief doorstart: werk voor in elk geval veertig chauffeurs behouden

3 augustus 2015 om 13:45
nl
Het failliete taxibedrijf Cibatax in Eindhoven heeft per 1 augustus definitief een doorstart gemaakt onder dezelfde naam. In elk geval veertig van de tweehonderd medewerkers hebben hierdoor hun baan behouden. Op termijn zou dit aantal nog wat kunnen toenemen tot zo’n zestig mensen.
Geschreven door

Dit laat Jeroen Tulfer namens de betrokken curatoren van Boels Zanders Advocaten in Eindhoven maandag weten. Het nieuwe Cibatax wordt geleid door dezelfde eigenaren als het bedrijf dat eerder failliet ging, de gebroeders Baetsen.
ConnexionEerder al werd bekend dat zo’n tachtig mensen bij vervoerder Connexxion aan de slag konden. Connexxion heeft namelijk per 1 augustus het Taxbus-vervoer voor verschillende gemeenten overgenomen van Cibatax.
Het in 1972 opgerichte taxibedrijf kwam in financiële problemen omdat de marges in de taxibranche erg klein zijn. Het bedrijf kon onder meer de schulden aan de Belastingdienst niet meer betalen.
Volledige doorstart was mogelijkVolgens de curatoren was een volledige doorstart van het taxibedrijf mogelijk geweest als het contract voor Taxbus-vervoer, bestemd voor mensen met een beperking, bij Cibatax had kunnen blijven. Maar de gemeenten in Zuidoost-Brabant besloten het contract bij Connexxion onder te brengen.
De miljoenen die het faillissement van Cibatax gemeenten volgens hen heeft gekost, willen zij verhalen op het moederbedrijf van het failliete Cibatax.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.