Kleuter pakt hondje af en verdrinkt het in een fontein - Omroep Brabant

Kleuter pakt hondje af en verdrinkt het in een fontein

4 augustus 2015 om 12:26
nl
Een moeder uit Oudenbosch is radeloos nadat een 5-jarige kleuter het hondje van haar 6-jarige dochter afpakte en het verdronk in een fontein. Ze is boos, maar beseft ook dat ze zo'n jong kind op dit moment weinig kan verwijten. De politie schakelt jeugdzorg in en bemiddelt voor een schadevergoeding.
Geschreven door

De kleuter pakte het hondje, een dertien weken oude puppy, uit de handen van haar dochter, die het diertje mee naar buiten had genomen. Het 5-jarige jongetje liep er vervolgens mee naar de fontein en verdronk het daar. Daarna liep hij meteen naar huis.
De moeder ging verhaal halen bij de ouders van het kind. Die reageerden volgens haar onverschillig. Dit terwijl zij en haar dochter de tranen in de ogen hadden. "Je leert ze om bij vreemde mensen weg te blijven, maar daar bedoel je toch geen kinderen van vijf jaar oud mee?"
Melding bij jeugdzorgDe verontruste moeder deed haar verhaal op Facebook, waar het massaal werd gedeeld. Ze kreeg al snel privéberichten van anderen die vonden dat het kind ook iets moest worden aangedaan. "Maar we hebben het hier wel over een kindje van vijf jaar", schrijft ze ten slotte. Ze zegt met het kind te doen te hebben.
Volgens de moeder moet het jongetje hulp krijgen, omdat hij zelf problemen zou hebben. De politie laat aan Omroep Brabant weten dat de situatie inderdaad onacceptabel is. "Het is nog een jong kind, dus we kunnen hem niet strafrechtelijk vervolgen. Wel doen we een melding bij jeugdzorg."
Bezig met schadevergoedingEen agent is maandag bij de moeder van het slachtoffertje geweest om haar verhaal aan te horen. De politie meldt dat ze intussen aan het bemiddelen is tussen de moeder en de ouders van de kleuter over een schadevergoeding.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.