Lucille Werner klapt uit de school: 'We sjoemelden met de ballen bij Lingo'

3 augustus 2015 om 15:49
nl
Televisiekijkend Nederland is bedonderd. Voormalig 'Lingo'-presentatrice Lucille Werner uit Eindhoven biechtte tegen Radio538 op dat er werd gesjoemeld met de ballen. "We wilden de mensen laten winnen."
Geschreven door

Volgens de presentatrice van het populaire spelprogramma werd de roze bal te weinig gepakt door de deelnemers.
Die roze bal werd in 2012 geïntroduceerd in Lingo. Finalisten die de roze bal trokken, wonnen een extra prijs. Dat waren bijvoorbeeld hotelovernachtingen, dagjes uit of een etentje met vrienden.
'Door het zand gerold'Omdat maar weinig kandidaten de roze bal uit de ballenbak grabbelden, werd de bal aangepast, biechtte Lucille Werner op. "We hebben de bal door het zand gerold en daarna weer roze geverfd zodat hij wat stroever werd", vertelt ze zonder blikken of blozen.
Volgens haar kon het geen kwaad voor het spelverloop. "Het is alleen maar het prijzenballetje. We wilden mensen een prijs laten winnen, niet het hele spel 'Lingo'", aldus de presentatrice.
Sjoemelen had geen zinMeteen na de onthulling voegt de Eindhovense nog wel toe dat het sjoemelen geen zin heeft gehad. "Mensen grepen nog steeds naast de roze bal. Als je aan het grabbelen bent, dan ben je ook helemaal niet bezig met het voelen van de ballen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.