ADO Den Haag-PSV gaat niet door bij politiestaking

3 augustus 2015 om 16:12 • Aangepast 21 november 2020 om 16:48
nl
De eerste competitiewedstrijd van PSV in het nieuwe voetbalseizoen zaterdag tegen ADO Den Haag wordt afgelast, als de aangekondigde politiestaking doorgaat. Dat heeft de gemeente Den Haag besloten.
Profielfoto van
Geschreven door

De politiebonden kondigden vrijdag al aan dat agenten gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde. Over de andere wedstrijden, waaronder Willem II-Vitesse, moet nog worden besloten
Politiemensen die bij de wedstrijden worden ingezet, leggen hun werk een uur voor de wedstrijd tot een uur na de wedstrijd neer. Alleen Feyenoord–FC Utrecht wordt ontzien.

Wachten op privacy instellingen...

'Het is aan de burgemeesters'De bonden willen dat verantwoordelijk minister Ard van der Steur van Veiligheid en Justitie met een beter cao-bod komt. De bonden haalden vrijdag al aan dat het aan de burgemeesters van de speelsteden is om te beslissen of het verantwoord is een wedstrijd door te laten gaan. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid.

Voetbalbond KNVB betreurt dat de nationale competitie opnieuw doelwit is van de politieacties. "Dit is de derde keer in drie maanden dat het voetbal betrokken wordt bij dit conflict", benadrukte een woordvoerder. "Het spreekt voor zich dat we dit liever anders hadden gezien. Bovendien wordt de sport nu echt in het hart getroffen."
De KNVB zal niet snel besluiten het volledige programma uit te stellen. "De voorgaande jaren is de lijn geweest om wedstrijden die door kunnen gaan te laten doorgaan."
Nog geen duidelijkheid over Willem II - Vitesse In Tilburg neemt burgemeester Noordanus dinsdag of woensdag een besluit over Willem II - Vitesse. Die wedstrijd staat voor zondag om 16.45 uur in Tilburg op het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.