Video

Speciaal onthaal voor helden van UDI'19 die zilver pakten op Special Olympics

4 augustus 2015 om 11:36 • Aangepast 21 november 2020 om 16:47
nl
Het feest bij UDI'19 kan eindelijk losbarsten. Vol trots landden de G-voetballers van de club dinsdag op Schiphol. Het team won in Los Angeles de zilveren medaille. Trotse ouders en vrienden wachtten de spelers op het vliegveld op.
Profielfoto van
Geschreven door

Vrijdag speelden de G-spelers de finale van het sportevenement Special Olympics in Los Angeles. In de finale werd uiteindelijk verloren van België.
Feestelijk onthaalSpecial Olympics is een sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking. In totaal deden zo'n zevenduizend sporters mee uit 165 landen. Nederland stuurde 65 sporters. Onder hen waren tien spelers van de Udense voetbalclub UDI'19.
Met een speciale bus werden de helden van UDI'19 opgewacht bij het vliegveld. Daarna reed de bus voor een feestelijk onthaal terug naar de kantine van de voetbalclub.

Wachten op privacy instellingen...

'Tranen in mijn ogen'Handenschuddend en met veel high fives lopen de voetballers trots door de erehaag. ''Ik heb er geen woorden voor. We hebben tot het laatste moment geknokt voor goud. Het werd helaas net zilver. Maar dat is ook geweldig'', vertelt keeper Bernd.
Familie en vrienden van de spelers zijn toch apetrots. ''Het is ontzettend knap dat ze dit hebben bereikt. Ik sta hier gewoon met tranen in mijn ogen'', vertelt een van de vaders.
Goud niet verlorenDe spelers en coach keken eerder al terug op een geweldige week waarin ze veel ervaringen opgedaan hebben. Volgens hen hebben ze het goud niet verloren. ''Wij zeggen juist: we hebben hier zilver gewonnen!", aldus coach Carla Doeleman.
De G-voetballers worden dinsdag nog niet officieel gehuldigd bij hun club. Dat gebeurt op zondag 30 augustus tijdens de UDI-dag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.