Video

'Als een leerling kan rijden, kan ie rijden, klaar', rijschoolhouders geloven niet in cijfers CBS

4 augustus 2015 om 13:12
nl
Rijschoolhouders in Zuidoost-Brabant halen hun schouders op bij de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De meeste kans van slagen voor een rijexamen zou zijn op dinsdagmorgen om 8.55 uur. "Als een leerling kan rijden, kan ie rijden. Klaar."
Geschreven door

Instructrice Anneke Kuijten gelooft dus niet zo in de statistieken van het CBS. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek hebben kandidaten op dinsdagmorgen om 8.55 uur vijftig procent kans om te slagen. Vroeger op de dag of op zaterdag biedt de minste kans. Dan mag maar 45 procent het roze kaartje ophalen bij het gemeentehuis.
Drukte op de weg zorgt voor alert rijden"Ik ben niet van de statistieken", zegt Kuijten. "Wij zien geen verschil in de tijdstippen. Soms wordt gezegd dat het 's morgens moeilijk is om te slagen omdat het dan druk is op de weg. Maar van de andere kant zorgt zo'n tijdstip ervoor dat kandidaten scherp blijven. Bovendien lopen ze vooraf niet een hele dag te stressen over het examen."
Haar kandidate van de dag ging op na 37 rijlessen en is geslaagd, ondanks het tijdstip van 8 uur. "Ik heb een paar kleine foutjes gemaakt maar het was voldoende. En da's zat, hè." En ze vertrekt bij het CBR met het plan een klein feestje te vieren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.