Wedstrijd Willem II - Vitesse gaat niet door wegens politiestaking

4 augustus 2015 om 16:07
nl
De gemeente Tilburg geeft vanwege de aangekondigde politieacties geen toestemming voor de wedstrijd van zondag van Willem II tegen Vitesse. Dat heeft loco-burgemeester Berend de Vries zojuist bekendgemaakt. De locoburgemeester nam de beslissing dinsdag na advies van de politiechef en de officier van justitie. Een werkonderbreking van de politie maakt het onverantwoord om de eredivisiewedstrijd door te laten gaan.
Geschreven door

"Erg jammer dat de eerste wedstrijd van Willem II van dit seizoen niet door kan gaan. We hopen dat de wedstrijd op korte termijn alsnog gespeeld kan worden", zo laat De Vries weten in een verklaring.
Betere caoDe politiebonden kondigden donderdag aan te gaan staken bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde van de eredivisie. Alleen bij Feyenoord - FC Utrecht wordt niet gestaakt. De bonden willen dat verantwoordelijk minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) met een beter cao-bod komt.
Berry van Gool, algemeen directeur van Willem II, zegt 'teleurgesteld' te zijn. "We hadden natuurlijk graag willen spelen. De kop moet eraf, we willen graag aan de bak.”
JammerOndanks de teleurstelling, komt het nieuws voor Van Gool niet uit de lucht vallen. "Vanmorgen zagen we bijvoorbeeld dat het in Zwolle al niet door zou gaan. Dan weet je dat het eraan zit te komen."
Van Gool laat zich niet uit of hij begrip heeft voor de actie van de politie. "Ik vind het jammer dat het voetbal wordt uitgekozen voor de acties. Verder ga ik me niet mengen in de discussie."
Wedstrijden zo snel mogelijk inhalenDe KNVB wil de eredivisiewedstrijden die door acties van de politie worden afgelast zo snel mogelijk inhalen. De voetbalbond denkt aan dinsdag 11 en woensdag 12 augustus en is met de burgemeesters en clubs in overleg over de alternatieve speeldata.
De voetbalbond houdt tot donderdagmiddag twaalf uur de optie open dat het ministerie van Veiligheid en Justitie en de politiebonden nog om tafel gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.