Video

Mekka voor paardensportliefhebbers: preview bij enorme arena in Valkenswaard

4 augustus 2015 om 16:51
nl
Wie de afgelopen jaren wel eens door Valkenswaard is gereden, kan het bijna niet zijn ontgaan. Op het terrein van stal Tops is een enorm paardensportstadion gebouwd. De officiële opening is pas volgende week, maar wij kregen alvast een rondleiding. Samen met een groep springruiters en investeerders uit de hele wereld.
Geschreven door

Topspringruiter Maikel van der Vleuten uit Someren is wel wat gewend. Toch kijkt hij zijn ogen uit bij de Tops International Arena.
Mekka voor paardensportliefhebberMet stallen voor meer dan vijfhonderd springpaarden, een arena met plaats voor zo'n 3000 toeschouwers en een hele rits luxueuze winkeltjes is het een heus mekka voor de paardensportliefhebber.
"Ik kwam altijd al met veel plezier hier in Valkenswaard en ik denk dat deze Arena het voor ons als ruiters écht ongelooflijk maakt", vertelt Van der Vleuten op de persconferentie na afloop van de rondleiding.
Dochter Bruce Springsteen blijOok Jessica Springsteen, inderdaad, de dochter van wereldster Bruce Springsteen, is onder de indruk van het complex. "Ik ben hier bijna de hele zomer geweest en mijn paarden worden hier fantastisch verzorgd."
Topgun-stalTops zelf blijft rustig en houdt zich op de vlakte. Maar hij loopt wel trots rond over zijn enorme terrein. Ingetogen poseert hij op verzoek van de pers voor de Topgun-stal, vernoemd naar het paard waarop hij zelf nog reed tijdens de Olympische Spelen in 1992.
"Hier heb ik mijn hele leven van gedroomd", vertelt Tops trots. "Fantastisch dat die droom nu uitkomt. Wat dit geintje heeft gekost? Geen idee, ik kijk al twintig jaar niet meer naar rekeningen."
Naast Bruce Springsteen verwacht Tops volgende week ook leden van koninklijke families en directieleden van grote internationale bedrijven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.