Luchtballon scheert rakelings over huis op Odulfusstraat in Mierlo-Hout [VIDEO]

5 augustus 2015 om 00:32
nl
Het ging dinsdagavond maar net goed op de Odulfusstraat in Mierlo-Hout. Een luchtballon scheerde rakelings over een huis in die straat. De ballon maakte uiteindelijk een noodlanding op een braakliggend terrein in de Hoofdstraat.
Geschreven door

De ballon kwam over het huis van Meggy Saris. Zij maakte een filmpje waarop te zien is dat het maar net goed gaat. Een van de buurtbewoners schreeuwt nog naar de mensen in de mand van de luchtballon dat ze eruit moeten springen. [YouTube:body:https://youtu.be/TdkSaB1fz0U]
Ballonvaarder Daan van Loosbroek van Virgin Balloonflights maakte uit voorzorg een noodlanding. “De wind nam af. Ik zag een klein veldje liggen, dus daar kon ik op landen.”
'Snap de paniek wel'Na de noodlanding zag Van Loosbroek dat er allemaal politiewagens kwamen aanrijden. “Het stond vol met mensen. Ik snap de paniek wel. Mensen zien opeens een 35-meter hoge ballon op zich afkomen. Het zag er eng uit, maar dat was het niet. Het is allemaal gezichtsbedrog.”
De ballon was opgestegen bij de Karpendonkse Plas in Eindhoven. Er waren vijftien mensen aan boord.
[tweet:body:https://twitter.com/marketingaccent/status/628666519459864576]Noodlanding TilburgIn september 2013 moest een luchtballon een noodlanding maken tussen de huizen in het Paganinihof in Tilburg. Dat leverde spectaculaire beelden op.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.