Belgische voetbalclub 'jat' logo Willem II, Tilburgers teleurgesteld

5 augustus 2015 om 09:15 • Aangepast 21 november 2020 om 16:45
nl
De Belgische vierde nationale C-klasser KVV Thes Sport is niet zo heel creatief geweest als het gaat om het bedenken van het clublogo. Het teken van de voetbalclub lijkt wel erg veel op het logo van Willem II.
Profielfoto van
Geschreven door

Beide clublogo's hebben dezelfde vorm, in het midden een soortgelijke balk en beide een kroonvormig teken in het logo staan. Ook de bal erin lijkt erg op die van het logo van de Tricolores.
'Lijkt er wel heel erg op'Willem II is aan de ene kant vereerd, maar de club vindt het aan de andere kant ook jammer. ''Het lijkt er wel heel erg op dat dit een op een gekopieerd is. Bijna alles is hetzelfde'', zo zegt persvoorlichtster Karlijn van Hoek.
De Tilburgers weten nog niet of ze stappen gaan ondernemen tegen de club. ''Dit staat al sinds juni op onze radar. We werden getipt via ons forum. Maar we hebben nog niet nagedacht over eventuele stappen. De problemen rondom de start van de competitie hebben nu voorrang.''
'Snap heisa niet'De Belgische club erkent dat hun logo erg veel lijkt op dat van Willem II. ''Maar er lijken zoveel logo's op elkaar. Ik snap de heisa nu niet. Ons logo is zestien jaar geleden gemaakt'', vertelt Rudy Desiron van KVV Thes Sport.
Ze zijn vooralsnog niet van plan het embleem aan te passen. ''We hebben nog niks gehoord van Willem II. Op het moment dat zij bij ons bezwaar maken dan gaan we het waarschijnlijk wel aanpassen.''
Logo Helmond Sport ook gestolenHet is niet de eerste keer dat onze zuiderburen een logo uit onze voetbalcompetitie stelen. SK Watertoren, een vriendenteam dat niet in competitieverband uitkomt, kopieerde eerder al het logo van Helmond Sport.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.