Word zelf een GLOW kunstwerk, doe mee aan de eerste GLOW-Run met een lichtgevend t-shirt

5 augustus 2015 om 12:01
nl
Sportievelingen kunnen dit jaar meedoen als kunstwerk aan lichtkunstfestival GLOW in Eindhoven. Voor het eerst wordt er een GLOW-Run gehouden tijdens het populaire festival in november.
Geschreven door

Het parcours is vijf en een halve kilometer lang en de deelnemers krijgen een lichtgevend t-shirt aan. Daarmee vormen ze een lichtslang die de locaties van GLOW en GLOW Next met elkaar verbindt.
Lichtgevende t-shirtsEen deel van het shirt heeft reflecterende bedrukking. "De deelnemers mogen zelf bepalen welke tekst er op het shirt gedrukt wordt. Als er dan een foto gemaakt wordt met flits dan licht je naam of eigen kreet op", legt woordvoerder Niels Cannegieter uit.
Het logo van de GLOW-Run komt met glow in the dark bedrukking op het shirt te staan. "Bij de start van het parcours maken we daarom een oplaadpunt met lampen zodat iedereen goed verlicht aan de run begint."
Communiceren met kunstwerkenDe renners lopen ook een deel van de route van GLOW. De organisatie is daarom nog aan het kijken of de t-shirts ook kunnen gaan communiceren met de kunstwerken. "We zijn aan het onderzoeken of we een soort chip in de shirts kunnen verwerken zodat de kunstwerken kunnen reageren als de lopers voorbij komen", aldus Cannegieter.
De GLOW Run wordt op 14 november gehouden, de laatste avond van het festival, en start om elf uur 's avonds. Er kunnen 2.500 mensen meedoen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.