Permanente bewoning Parc Patersven in Wernhout moet binnen half jaar stoppen

5 augustus 2015 om 12:45
nl
Bewoners van recreatiewoningen op Parc Patersven in Wernhout mogen daar niet permanent wonen. Dit blijkt uit negen uitspraken die de Raad van State woensdag in zeventig juridische procedures heeft gedaan. De permanente huurders krijgen een half jaar de tijd om andere woonruimte te zoeken.
Geschreven door

Tegen de uitspraak is geen hoger beroep mogelijk.
Tien jaarDe kwestie van de permanente bewoning op het recreatiepark speelt al lange tijd. De gemeente Zundert had eerder al aangegeven dat permanente bewoning niet is toegestaan. Het gemeentebestuur had de bewoners tien jaar de tijd gegeven om andere woonruimte te vinden.
De rechtbank oordeelde in mei 2014 dat deze termijn veel te lang is en dat permanente bewoning binnen een half jaar moest worden gestopt. De bewoners en de gemeente gingen in beroep bij de Raad van State. Die zegt nu dat in soortgelijke zaken een periode van een jaar is aangehouden.
Na de uitspraak van de rechtbank in mei 2014 is echter inmiddels al zoveel tijd verstreken dat de Raad van State nu de termijn van zes maanden heeft vastgesteld.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.