Steenbergen van bewegwijzering gehaald omdat plaats geen 'eindpunt' meer is van A4

5 augustus 2015 om 16:08
nl
Dat de naam Steenbergen op veel borden langs de A4 en A58 is verdwenen, heeft te maken met het doortrekken van de A4. De nieuwe snelweg is nu een directe en snelle verbinding tussen bijvoorbeeld Rotterdam en Antwerpen. Vandaar dat nu alleen 'grotere reisdoelen' op de borden worden aangegeven, zoals Rotterdam, Amsterdam en Antwerpen. Dat laat een woordvoerster van Rijkswaterstaat weten.
Geschreven door

Houtkunstenaar Peter de Koning maakte onlangs een YouTube-filmpje waarin hij zich afvroeg waarom de naam Steenbergen nauwelijks meer te zien is op de borden. "Steenbergen telt niet meer mee", concludeert hij.
Landelijke richtlijnenVolgens de woordvoerster van Rijkswaterstaat was Steenbergen voor de aanleg van het nieuwe stuk A4 zo ongeveer het eindpunt, zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden. De bewegwijzering op de snelwegen is na de aanleg volgens de landelijke richtlijnen aangepast. Hierdoor wordt Steenbergen nu alleen bij de eigen afrit genoemd en op de borden 600 meter voor de afrit.
'Periode van gewenning'"Bij veranderingen aan de snelwegen zien we als Rijkswaterstaat dat er altijd een periode van gewenning nodig is", aldus de woordvoerster. "Bijvoorbeeld omdat het altijd wat tijd kost voordat de nieuwe informatie is verwerkt in navigatiesystemen en omdat weggebruikers even moeten wennen aan de veranderingen. Naar verwachting moet dat binnen een paar maanden ‘gewoon’ zijn."
[YouTube:body:https://youtu.be/_lx5gauTaAM]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.