‘Verwaarloosde’ koeien in Eersel juist goed verzorgd

5 augustus 2015 om 16:34
nl
De vermagerde en manklopende koeien die het Handhavingsteam Buitengebied dinsdagmiddag in een weiland in Eersel aantrof, worden prima verzorgd. Er was geen sprake van verwaarlozing, meldt de ingeschakelde politie.
Geschreven door

Het betrof door ziekte of bevalling verzwakte koeien die op een stuk weiland bij elkaar stonden. Dit, omdat hun herstel beter in de wei verloopt dan op stal. De beesten staan onder behandeling van een veearts, zo blijkt.
Niets aan de handDinsdagmiddag verspreidde het Handhavingsteam via Samen Sterk in Brabant(SSiB) een tweet, waarin melding werd gemaakt van 'zeer ernstig verwaarloosde koeien'.
Volgens een woordvoerder van de provincie doet het Handhavingsteam Buitengebied nooit zelf onderzoek, maar worden na dit soort constateringen politie en de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) ingeschakeld.
Veehouder goed bekendDie spraken met de eigenaar van de koeien, die heeft kunnen aantonen dat er niets aan de hand was. Ook kennissen van de boer meldden Omroep Brabant dat de veehouder goed bekend staat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.