Video

Vitessesupporters komen niet georganiseerd naar Tilburg, maar steunen initiatief 'van harte'

5 augustus 2015 om 19:09
nl
Willem II- en Vitessesupporters trekken gezamenlijk op in de strijd tegen de acties van politiebonden. Ze willen dat zondag de wedstrijd tussen de clubs alsnog doorgaat in Tilburg, met of zonder politiebegeleiding. En anders drinken ze samen een pilsje in Tilburg.
Geschreven door

De politiebonden kondigden aan dat agenten gaan staken voor een betere cao bij acht van de negen wedstrijden tijdens de eerste speelronde. Het gaat onder meer om het duel tussen Willem II en Vitesse, dat zondagmiddag in Tilburg staat gepland.
Wedstrijd moet doorgaan, vinden supportersDe Willem II-supporters zijn not amused over de staking. Ze zien het niet zitten het slachtoffer te zijn van de politieacties en dus 'op bezoek te gaan bij de schoonouders', en kondigden een protestactie aan. De aanhangers willen met Vitessesupporters gezamenlijk een biertje gaan drinken op de Korte Heuvel.
Lees ook: Ludieke actie supporters Willem II
"We hopen dat de gemeente Tilburg nu zegt dat de wedstrijd alsnog door kan gaan, maar dan zonder politiebegeleiding", zo vertelt vicevoorzitter Pim Dirckx van de Tilburgse supportersvereniging KingZine. "En als dat niet kan, gaan we gewoon met z'n allen een biertje drinken."
Vitesse steunt uitnodigingDe supportersvereniging van Vitesse steunt de uitnodiging van Willem II-aanhangers. De vereniging gaat alleen niet in op de uitnodiging, reageert voorzitter Paul Koster tegenover Omroep Brabant.
"We gaan geen georganiseerde reis aanbieden aan supporters, omdat er waarschijnlijk geen wedstrijd is. Maar we ondersteunen het initiatief van harte", benadrukt Koster. Hij zegt dat supporters van Willem II en Vitesse door de politiebonden 'worden gepakt'.
Niet bekend hoeveel supporters er komenHonderden Vitessesupporters hebben op Facebook aangegeven naar het bierprotest te komen. Koster kan niet vertellen om hoeveel aanhangers het precies gaat. "Bij Facebookevenementen is het moeilijk te zeggen hoeveel mensen er daadwerkelijk komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.