Woonwagens aan Bosweg in Nuenen terecht gesloten door burgemeester Maarten Houben

5 augustus 2015 om 19:03
nl
Burgemeester Maarten Houben van Nuenen heeft twee woonwagens in zijn gemeente terecht voor drie maanden gesloten. Dit heeft de rechter in Den Bosch woensdag besloten. De woonwagens staan op het woonwagenkamp aan de Bosweg in Nuenen.
Geschreven door

Op het woonwagenkamp werden 7 juli drie hennepkwekerijen ontmanteld. Burgemeester Houben besloot vervolgens twee woonwagens direct te sluiten. De rechter stelde hem dus in het gelijk.
Kwekerijen in tuinhuisjesDe bewoners vonden de beslissing van de burgemeester niet terecht. De hennepkwekerijen werden namelijk niet in de woonwagens zelf, maar in tuinhuisjes aangetroffen. En die tuinhuisjes staan niet op het grondgebied van de bewoners.
De rechter oordeelde echter ‘dat de tuinhuisjes feitelijk wel horen bij de woonwagens’. De sluiting van de woonwagens is daarom terecht.
Eerder ook kwekerij gevondenBij de betrokken bewoners was eerder ook al een hennepkwekerij aangetroffen. De gemeente had hen gewaarschuwd tot sluiting over te gaan wanneer er opnieuw een hennepkwekerij zou worden gevonden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.