Bekijk zonsopkomst in Den Bosch vanaf Sint-Jan op internet

6 augustus 2015 om 08:01 • Aangepast 21 november 2020 om 16:45
nl
Niets zo mooi als een zonsopkomst. En dan ook nog in de Brabantse hoofdstad. Een mooiere zonsopkomst is er niet in onze provincie, als je in ieder geval de Bosschenaren moet geloven. Donderdagochtend kon iedereen de heerlijke zomerzon boven de stad zien opkomen. Was je te laat wakker? Geen probleem, je kunt de beelden terugkijken.
Profielfoto van
Geschreven door
Wachten op privacy instellingen...

Experiment van gemeenteCommunicatiemedewerkers beklommen de toren om alle Brabanders ervan te overtuigen dat ze de zonsopkomst in Den Bosch niet mogen missen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

De gemeente zond de zonsopkomst uit met Periscope, een dienst waarmee live beelden naar Twitter kunnen worden gestreamd. Het gaat volgens socialmediastrateeg Erik Slofstra om een experiment. "We willen met Periscope laten zien wat er bij de ons achter de schermen gebeurt."
Bekijk ook: Den Bosch van boven, de hoofdstad van Brabant gefilmd vanuit een engelenvlucht
Rondleiding door het stadhuisDen Bosch zond dinsdag nog de huldiging van handbikester Laura de Vaan in het stadhuis live uit via Periscope. Volgens Slofstra volgen volgende week waarschijnlijk ook een kijkje op het dak van het stadhuis en een rondleiding door het stadhuis.
"We laten dan een Chinees leerbehang uit de zeventiende eeuw zien, die in de kamer van de burgemeester en de wethouders hangt. Normaal zie je die niet", zo zegt de communicatiedeskundige.
Gemeente zet meer sociale media inDen Bosch timmert de laatste tijd via sociale media flink aan de weg. Ze doet dit om de inwoners meer bij de gemeente te betrekken. "Zelfs internationaal trekken we de aandacht. We hebben bij een Periscope-uitzending ook belangstelling vanuit Mexico gehad", zegt Slofstra enthousiast.
Behalve Periscope zet Den Bosch meer sociale media in. Zo gaf de stad voor de officiële opening van de nieuwe parkeergarage Sint-Jan Instragrammers een unieke preview. Dat leverde mooie foto's op.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.