Bosch Theaterfestival de Boulevard sluit belangrijk festivalhart bij De Heus na vondst van asbest

5 augustus 2015 om 23:13 • Aangepast 21 november 2020 om 16:44
nl
Theaterfestival de Boulevard in Den Bosch verplaatst alle activiteiten die de komende dagen in en om de oude mengvoederfabriek van De Heus stonden gepland. In een van de goten van het gebouw is een kleine hoeveelheid asbest gevonden. Omdat de gemeente en het theaterfestival het zekere voor het onzekere willen nemen, is besloten het hele terrein af te sluiten. Theaterfestival de Boulevard begint donderdag.
Profielfoto van
Geschreven door

Het terrein achter theater De Verkadefabriek zou dit jaar net als vorig jaar een van de belangrijke plaatsen van het festival worden.
Er stonden dan ook veel activiteiten geprogrammeerd. Ook had het een plaats moeten zijn waar de bezoekers aan het festival elkaar konden treffen om samen wat te eten en te drinken. De Boulevard gaat proberen alle activiteiten te verplaatsen.

Wachten op privacy instellingen...

'Ontzettend teleurgesteld'Directeur Viktorien van Hulst is 'ontzettend teleurgesteld' maar staat achter de beslissing. Zij wil met asbest 'geen enkel risico' nemen. De beslissing heeft voor het festival ingrijpende gevolgen.
De verplaatsing van activiteiten zal geld kosten. Omdat er waarschijnlijk geen plek is waar alle activiteiten die hier gepland stonden naartoe verplaatst kunnen worden, heeft de beslissing ook artistieke en inhoudelijke gevolgen.

Wachten op privacy instellingen...

Van het terrein van de voormalige mengvoederfabriek was bekend dat er asbest lag. Maar dat asbest zat vast in ander materiaal en leverde daarom geen risico op.
Culturele hotspotDe gemeente en het theaterfestival hadden afgesproken dat er regelmatig onderzocht zou worden of er los asbest aanwezig was, dat wel riskant kan zijn. Eerdere onderzoeken in juli leverden geen resultaat op, bij het laatste onderzoek werd in de dakgoot dus wel los asbest gevonden.
De gemeente Den Bosch heeft het terrein van de oude mengvoederfabriek al een paar jaar geleden gekocht. Met culturele instellingen in de stad is de afspraak gemaakt dat het terrein waarop ook wat monumentale panden staan, zich moet ontwikkelen tot een culturele hotspot.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.