Bisschop Hurkmans van Den Bosch geloofde seksueel misbruik door zijn voorganger Jan Bluyssen

6 augustus 2015 om 00:29
nl
Bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch heeft aangegeven te geloven dat zijn voorganger Jan Bluyssen een oud-leerling tientallen keren heeft verkracht. Dat blijkt uit twee brieven die Hurkmans heeft verstuurd, meldt het Brabants Dagblad woensdagavond.
Geschreven door

Hurkmans stuurde eerst een brief naar de Klachtencommissie Seksueel Misbruik RKK die onderzoek deed naar Bluyssen. Die verklaarde de klacht van het slachtoffer ongegrond.
Vervolgens stuurde bisschop Hurkmans een brief naar het vermeende slachtoffer. In deze brief, die in het bezit is van het Brabants Dagblad, schrijft hij: "Ik heb alle respect en waardering voor uw moed om, ook na zo lange tijd, met uw verhaal en hetgeen u is overkomen naar buiten te treden."  
'Onbegrip over het nieuws'Maandagmiddag vertelde slachtoffer Jos (niet zijn echte naam) in 'Radio EenVandaag' dat dat hij vanaf 1956 tientallen keren is verkracht door Jan Bluyssen, de latere bisschop van Den Bosch. Brabant reageerde vervolgens geschokt op het nieuws. Mensen uit de omgeving van de in 2013 overleden bisschop kunnen het nauwelijks geloven.
App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.