Brand HACAS in Tilburg geblust, politie sluit brandstichting niet uit

6 augustus 2015 om 15:33 • Aangepast 21 november 2020 om 16:44
nl
De brand bij HACAS Beheer in Tilburg is geblust. Tot donderdagochtend is de brandweer bezig geweest met nablussen. Wel is er nog wat rook te zien en is de geur van verbrand plastic in de omgeving nog goed te ruiken. De brand in de loods met kunststof tuinmeubelen brak woensdag rond zeven uur 's ochtends uit. Er zijn op dit moment geen concrete aanwijzingen voor, maar de politie sluit brandstichting nog niet uit.
Profielfoto van
Geschreven door

De politie vraagt getuigen zich te melden.

Wachten op privacy instellingen...

Loeiende sirenesDonderdagochtend reden nog verschillende brandweerwagens met loeiende sirenes richting de brand. Iets voor halfacht kregen buurtbewoners een NL-Alert met de melding dat de brand geblust is.

Wachten op privacy instellingen...

De afrit Tilburg-Centrum-Oost/Hilvarenbeek van de A58 is inmiddels weer open. De afrit was vanwege de brand woensdag de hele dag dicht. Ook de Kempenbaan, de verbindingsweg tussen de A58 en het centrum van de stad, was woensdag afgesloten.

Wachten op privacy instellingen...

Het bedrijf aan de Koningshoeven, vlak bij de A58 en A65, is door de brand volledig verwoest. Mensen in de buurt werden woensdagavond via een NL-Alert aangeraden vanwege het nablussen ramen en deuren gesloten te houden.
Hoe om te gaan met asdeeltjes?Bij de brand is geen asbest vrijgekomen. Wel kwamen er asdeeltjes terecht in nabijgelegen wijken. De gemeente heeft een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden over de brand op haar website geplaatst.
Mensen kunnen de deeltjes zelf opruimen. Geadviseerd wordt om hierbij handschoenen te dragen. Roet op bijvoorbeeld auto's of speeltoestellen kan met warm water en zeep worden afgewassen, aldus de gemeente Tilburg.
Groenten en fruitAangeraden wordt om groenten of fruit uit de tuin te wassen of te schillen voor consumptie.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.