Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk naar finale 100 meter vrij tijdens WK zwemmen

6 augustus 2015 om 19:10
nl
Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo hebben zich tijdens het wereldkampioenschap zwemmen in Kazan geplaatst voor de finale van de 100 meter vrije slag. Heemskerk zwom donderdagmiddag de vierde tijd, haar teamgenote van het NTC Eindhoven de vijfde.
Geschreven door

Kromowidjojo tikte tijdens haar halve finale als tweede aan, na 53,78 seconden. Ruim achter de Australische Cate Campbell (52,84).
Heemskerk finishte in haar halve eindstrijd na 53,38 seconden. De Zweedse Sarah Sjöström (52,78) en Cate's zusje Bronte Campbell (53,00) waren sneller.
'De finale, daar gaat het om'"Ik heb weer genoten", zei Heemskerk na haar race. Woensdag stelde ze nog teleur door als laatste te eindigden tijdens de finale van de 200 vrij. "Dit is een mooie verbetering. Ook ten opzichte van de series. Het wordt niet meer de mooiste week van mijn leven. Ik heb me ontzettend rot gevoeld, om het netjes te houden, maar ik heb het losgelaten. We hadden een mooi plan en daar heb ik me goed aan gehouden. Nu even tijd om te herstellen en energie tot me nemen."    Kromowidjojo vertelde dat ze gedoseerd zwom. "Ik zwom lekker, trok goed door maar het was niet max. Morgen gaat het gas erop. Dan echt hard. Maar ik weet niet of ik een seconde harder kan. Voor de top twee, top drie heb ik nog een stapje nodig. Een halve finale is leuk, de finale daar gaat het om."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.