Fietsendieven rammen politie tijdens achtervolging door Gemert - Omroep Brabant

Fietsendieven rammen politie tijdens achtervolging door Gemert

6 augustus 2015 om 13:40 • Aangepast 21 november 2020 om 16:44
nl
Twee mannen in een auto hebben woensdagmiddag geprobeerd een politieauto van de weg te rijden tijdens een achtervolging in en bij Gemert. De mannen zijn opgepakt voor poging tot doodslag.
Profielfoto van
Geschreven door

Een agent zag woensdagmiddag een auto slingeren over de Komweg in Gemert. De politieman wilde de bestuurder controleren, maar die trapte het gaspedaal in en ging ervandoor. De agent zette de achtervolging in.
Agent valt flauwTijdens die achtervolging werd de politieauto twee keer geramd. Bij de tweede keer kwamen beide auto's in de berm terecht. De politiewagen liep daarbij onder andere een lekke band op.
De agent stuurde zijn collega's in de juiste richting. Daarna viel de politieman flauw, vermoedelijk door de warmte. Een passerende motorrijder hielp de agent en daarna werd de agent door ambulancepersoneel behandeld.
Gepakt in het bosDe achtervolging ging ondertussen gewoon door. Andere agenten kwamen de auto weer op het spoor op de N279. Ze zetten opnieuw de achtervolging in. De auto van de vluchtende mannen kwam in de berm tot stilstand.
De inzittenden gingen er vervolgens te voet vandoor, het bos in. Daar werden ze snel opgepakt. De twee mannen, een 31-jarige Helmonder en een 28-jarige Pool, zitten in de cel.
Drie fietsen gevondenIn de vluchtauto vond de politie drie fietsen, die mogelijk gestolen zijn. De fietsen zijn in beslag genomen voor onderzoek.
De politie kreeg tijdens de achtervolging hulp van verschillende voorbijgangers. Een motorrijder hielp de flauwgevallen agent en zette vervolgens zelf de achtervolging in. Een andere agent werd door een vrachtwagenchauffeur de goede kant op gestuurd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.