Steenrijke Kees Koolen uit Bergeijk wil grootste boerderij van Nederland

6 augustus 2015 om 18:03
nl
De ambitie van Kees Koolen om de grootste boer van de wereld worden, krijgt steeds meer vorm. De internetmiljonair uit Bergeijk heeft in de Achterhoek een vergunning aangevraagd voor een melkveebedrijf met 1455 koeien. Dat zou de grootste boerderij van Nederland moeten worden.
Geschreven door

Boerenzoon en Dakar-deelnemer Kees Koolen vergaarde zijn fortuin als mede-oprichter van Booking.com. Begin dit jaar werd bekend dat hij in Brazilië de grootste stal ter wereld wil openen. 100.000 koeien moeten daar dagelijks een miljoen liter melk afleveren.
Groot, groter, grootstDe plannen in de Achterhoek zijn minder kolossaal, maar voor Nederlandse begrippen nog steeds enorm. De grootste stal in Nederland zou 1250 koeien hebben, daar gaat Koolen met 1455 stuks ruim overheen.
De megastal moet verrijzen in Wichmond, een dorp met 600 inwoners. Dorpelingen zijn ongerust over de plannen, weet De Gelderlander. De krant schrijft dat het Gelders provinciebestuur geen bezwaar ziet want Koolen zou de uitstootrechten van twee andere boeren hebben opgekocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.