Chaos Calais trekt wissel op planners bij transportbedrijven - Omroep Brabant
Video

Chaos Calais trekt wissel op planners bij transportbedrijven

6 augustus 2015 om 16:30
nl
Terwijl grote groepen vakantiegangers met plezier naar Frankrijk trekken, worden de ritjes voor transportbedrijven steeds vervelender. Vooral de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk via Frankrijk levert grote problemen op. Problemen in tijd, geld en moraal.
Geschreven door

Stakende boeren, stakend ferrypersoneel en de problemen met immigranten rond de Kanaaltunnel maken transport via Frankrijk naar Engeland een waar hoofdpijndossier. Om daar te komen moet je altijd het Kanaal over en als het stokt bij een van de ferryboten of bij de Kanaaltunnel loopt het snel vast.
Duizenden euro's verliesTransportbedrijf VTS uit Boxmeer rijdt met ruim 100 vrachtwagens door Europa. Zo'n 35 ritten gaan wekelijks richting Engeland. Drie kwart van de ritten loopt vertraging op. Dat kost geld. "Dan moet je denken aan duizenden euro's per week", vertelt manager Roland Tonk.
Onrust op de Franse wegen zorgt vooral ook voor frustraties bij chauffeurs en planners. "Je zucht een keer diep en dan ga je weer kijken naar de opties", vertelt Roel Janssen, planner bij VTS.
Routes aangepastVaak moeten routes aangepast worden als er onverwacht weer wat gebeurt op de weg. "Vorige week was het heel extreem, toen heeft een chauffeur bijna zeventien uur bij de Kanaaltunnel gestaan omdat de tunnel bestormd was door migranten."
"De oplossing ligt bij de politiek", vertelt Tonk. "Wij kunnen niet veel doen. We proberen zo veel mogelijk te communiceren met andere bedrijven, de tunnel en de veerdiensten om te zorgen dat we problemen zo vroeg mogelijk aan zien komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.