Video

Willem II moet duizenden euro's extra ophoesten om zondag tegen Vitesse te voetballen

6 augustus 2015 om 16:51
nl
Het kost Willem II een paar duizend euro extra om zondag in Tilburg tegen Vitesse te kunnen voetballen in de eredivisie. Omdat de politie staakt, heeft de club zelf de portemonnee getrokken.
Geschreven door

Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II legt uit: "We hebben veertig mensen extra moeten inhuren. Dan moet je denken aan stewards, beveiligers en verkeersregelaars. Allemaal taken buiten het stadion, waar normaal gesproken agenten voor worden ingezet. In het stadion regelen we de zaken altijd al zelf. Nu ook."
'Niet op dinsdag voetballen'Het inhuren van extra personeel zorgt dus voor onvoorziene kosten in Tilburg. "Spelers, trainers en fans kijken al tijden lang uit naar de wedstrijd tegen Vitesse op zondagmiddag 9 augustus", vertelt Van Gool. "Er was ons daarom veel aan gelegen om dat zo te houden. Als je bijvoorbeeld op dinsdag (twee dagen later, red.) het duel zou moeten inhalen, bestaat de kans dat veel minder mensen komen. Dat kost dan ook geld."
Volgens Van Gool zal zondag, ondanks de afwezigheid van de politie, alles goed verlopen. "De bezoekers zullen er niets van merken. We schatten het zo in, dat we geen risico lopen op het gebied van veiligheid. Maar laten we hopen dat het eenmalig is. Het was geen vreemde week, zo."
Streppel is blij dat duel zondag wordt gespeeldTrainer Jurgen Streppel is tevreden dat de wedstrijd tegen Vitesse zondag doorgaat. "Ik ben blij dat we weten waar we aan toe zijn. Iedereen wil graag beginnen, wij ook. Ik verwacht een mooie, open wedstrijd."
"Vitesse heeft een prima elftal", vervolgt de oefenmeester. "Ik ga ze vanavond bekijken in de Europa League-wedstrijd tegen Southampton. Maar ik heb de indruk dat we onze borst nat kunnen maken." Vitesse-Willem II begint zondag om kwart voor vijf.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.