Transportbedrijf Zevenbergen waar illegaal Bulgaarse chauffeurs werkten moet 144.000 euro betalen

6 augustus 2015 om 18:27
nl
Transportbedrijf Kees Mulders uit Zevenbergen moet een boete van 144.000 euro betalen, omdat er op een illegale manier Bulgaarse chauffeurs aan het werk waren. Die boete was eerder al opgelegd door de Inspectie SZW en is nu bekrachtigd door de rechtbank in Breda.
Geschreven door

Mulders maakte via een buitenlandse constructie gebruik van Bulgaarse chauffeurs die in en vanuit Nederland werkten. Omdat de Bulgaren dankzij de schijnconstructie veel ritten maakten, maar tegelijkertijd veel goedkoper waren dan Nederlandse chauffeurs, is er sprake van concurrentievervalsing en arbeidsverdringing. Zo vond ook de rechtbank.
Blij met uitspraakEdwin Atema van vakbond FNV is blij met de uitspraak van de rechter. "Deze zaak speelt al een aantal jaren. Wij zijn dan ook blij dat de boetes nu door de rechter bekrachtigd zijn. Inmiddels hebben wij de Inspectie SZW gevraagd om voor ons een dossier te maken waaruit blijkt dat het bedrijf ook de cao niet naleeft. Zodra wij dit rapport binnen hebben zullen wij ook zelf een procedure starten."
Een woordvoerder van het transportbedrijf zei eerder dat het helemaal niet volgens een schijnconstructie werkt. Op de uitspraak van de rechter wil het Zevenbergse bedrijf op dit moment niet reageren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.