Video

Nieuwe locaties Festival Boulevard vanwege vondst asbest

6 augustus 2015 om 19:10
nl
De theateractiviteiten van Theaterfestival Boulevard aan de Tramkade worden verplaatst naar de binnenstad. Dit vanwege de vondst van een kleine concentratie asbestvezels op het terrein van de Heus.
Geschreven door

De gemeente Den Bosch heeft samen met de directie van het Theaterfestival gezocht naar alternatieve locaties. Als oplossing zijn onder andere gevonden het pand Pompen en Verlouw, het Mariapaviljoen en Burgemeester Loeffplein.
Asbest inmiddels verwijderdOp het terrein van De Heus is het gevonden asbest inmiddels verwijderd door een asbestverwijderingsbedrijf. Het ging hier om mos afkomstig van het dak dat zeer licht verontreinigd is met asbest.
Uit landelijk onderzoek is gebleken dat veel asbesthoudende daken aan het verweren zijn. Bij extreme weersomstandigheden kan mos dat op een dak groeit loslaten. Deze stukjes mos komen dan naast de bebouwing terecht.
Begin september saneringswerkzaamhedenAsbest kan vrij komen uit het mos indien er op gelopen of gereden wordt. Om dit te voorkomen is het complex afgesloten voor publiek. Op deze manier wordt voorkomen dat asbestvezels, door een bewerking, zich via de lucht kunnen verspreiden.
Begin september zal gestart gaan worden met de geplande saneringswerkzaamheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.