Boulevardjournaal: Bossche stadskunstenaar boeit publiek met stevig reisverslag - Omroep Brabant

Boulevardjournaal: Bossche stadskunstenaar boeit publiek met stevig reisverslag

7 augustus 2015 om 15:25
nl
De directeur van Theaterfestival de Boulevard was gisteravond enthousiast over de hulp die ze van allerlei Bossche organisaties heeft gekregen bij de zoektocht naar een alternatieve plek voor de activiteiten die het festival op de Tramkade had gepland. Het terrein aan de Tramkade moest op het laatste moment worden ontruimd omdat er asbest was gevonden. Binnen één dag was ruimte gevonden in het Mariapaviljoen op het oude GZG-terrein, in het Noordbrabants Museum én in een monumentale garage aan de Vughterstraat.
Geschreven door

Van Hulst was gisteren voor het eerst bij de opening van het festival als directeur. "Ik voel me alsof het sinterklaasavond is", zei ze. "Er zijn allemaal mooie cadeautjes die ik de komende dagen mag uitpakken." Als directeur wil ze een verbindende factor in de stad zijn. "Ik wil de theatermakers het publiek en bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties uit de stad bij elkaar brengen."
Op zoek naar de kern van EuropaStadskunstenaar Lucas de Man speelde donderdag voor de tweede keer zijn voorstelling 'Rümke en de Man door Europa'. Het is een monoloog, een persoonlijk verslag van een reis die Lucas de Man door een groot aantal Europese landen maakte op zoek naar de kern van Europa.
Op het toneel  vertelt hij anderhalf uur lang wat hij heeft meegemaakt en over de interviews die hij onderweg maakte. En hij legt een stuk Europese geschiedenis uit met Playmobil-poppetjes.
Zijn reis heeft de stadskunstenaar niet cynisch gemaakt over de politiek. Het publiek leefde ook met hem mee en kwam regelmatig met spontane opmerkingen. In de monoloog komt veel informatie voor bij die in eerste instantie zware kost lijkt. Maar de uitverkochte zaal gaf De Man na afloop een staande ovatie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.