Vandaag in Brabant: Verwoestende tornado over Zeeland en Langenboom 90 jaar geleden

7 augustus 2015 om 10:02 • Aangepast 21 november 2020 om 16:43
nl
Vrijdag is er aandacht voor een allesvernietigende tornado die in 1925 over Zeeland en Langenboom trok. Je leest hoe het zit met de ontsnapte slang in Geldrop en waarom er schuim op de Aa ligt.
Profielfoto van
Geschreven door

Dit wordt het nieuws vandaagVandaag bezoeken we het dorp Zeeland. Nu een rustig plaatsje, maar in 1925 het toneel van een verwoestende tornado. Zondag wordt de ramp herdacht met een tentoonstelling.
En hoe zit het met het mysterieuze schuim op rivier de Aa? Het waterschap zegt dat er geen milieuschade is, maar vissers hebben dode karpers gezien.
Voor bij het koffieapparaatOpnieuw zet een ontsnapt reptiel een buurt op stelten, ditmaal in Geldrop. Het gaat om een witte rattenslang die het huis van Suzanna ter Linden uit wist te glippen.

Wachten op privacy instellingen...

En een Brabander is hard bezig de grootste boer ter wereld te worden. Miljonair Kees Koolen uit Bergeijk wil in de Achterhoek de grootste boerderij van Nederland opzetten. Eerder las je al over zijn plannen om in Brazilië 100.000 koeien te houden.
Wat heb je gemist?Een opvallende ontwikkeling rondom de brandende auto van de burgemeester van Rucphen. De brand zou te maken hebben met een buitengewoon opsporingsambtenaar die als oud-drugsgebruiker de drugswereld in de gemeente zou hebben 'verraden'.
En Roy Donders kan niet wachten om te trouwen bleek gisteren. Er is wel één voorwaarde: zijn vriend Marvin moet hem vragen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.