'Mousetrap' op pinautomaat Bergen op Zoom om geld te laten verdwijnen

7 augustus 2015 om 13:17
nl
De politie is op zoek naar een man die op maandagochtend 1 juni een zogeheten 'mousetrap' plaatste bij een pinautomaat in Bergen op Zoom. Hiermee worden de bankbiljetten opgevangen die mensen hebben gepind. Zij denken dat de automaat geen geld geeft, maar de dader haalt het even later uit de lade.
Geschreven door

De mousetrap werd op 1 juni tussen negen uur en kwart over negen geplaatst bij een automaat aan de Wassenaarstraat. De politie heeft een foto van de verdachte. Op camerabeelden is te zien dat hij zich verdacht gedroeg bij de pinautomaat.
Handelingen bij pinautomaatHij verrichtte wat handelingen bij de automaat, maar die waren te kort van duur om te kunnen pinnen. De politie heeft geen meldingen binnen gekregen van mensen die slachtoffer zijn geworden in Bergen op Zoom.  De bank had de mousetrap al snel ontdekt.
Enkele jaren geleden werd voor de eerste keer melding gedaan van mousetraps bij pinautomaten. Het gaat om plakstrips die aan de geldlade worden vastgeplakt. Het gepinde geld van slachtoffers verdwijnt in de plakstrip. Volgens een politiewoordvoerder komt het in deze regio zelden voor dat er mousetraps bij pinautomaten worden geplaatst.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.