Luuk de Jong gaat voor lands- én topscorertitel met PSV: 'Wil elk duel belangrijk zijn'

8 augustus 2015 om 04:26
nl
Met veel zelfvertrouwen begint Luuk de Jong aan zijn tweede seizoen bij PSV. Kwam hij vorig seizoen wat doelpunten betreft wat aarzelend op gang, tijdens de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal was hij met twee doelpunten meteen beslissend en liet hij zien kandidaat nummer één te zijn om dit jaar topscorer van de eredivisie te worden.
Geschreven door

Ook vrijwel alle 'kenners' laten in vooruitblikken weten dat Luuk de Jong dé doelpuntenmaker in de eredivisie is. De Jong hoort dit met genoegen aan.
"Er zijn dus hoge verwachtingen. Ik hoop ook dat ik er veel kan maken en ik wil zeker topscorer worden. Daarvoor ben ik spits. In de eerste echte wedstrijd heb ik nu al twee goals gemaakt en het ging lekker. Dit moet ik wel vast zien te houden. Elke wedstrijd wil ik belangrijk zijn. Doelpunten maken, assists geven."
ZelfverzekerdDe Luuk de Jong van nu oogt zelfverzekerder dan aan het begin van het vorige seizoen. Toen meldde hij zich bij PSV na mislukte avonturen bij het Duitse Borussia Mönchengladbach en het Engelse Newcastle United.
"Natuurlijk is het nu anders dan wanneer je een heel seizoen bijna niet gespeeld hebt. Vorig seizoen scoorde ik in het begin niet, hoewel het plan met mij als aanspeelpunt wel meteen goed liep. Maar nu zijn we een jaar verder en weet ook het team precies wat ik wil en wordt daar ook meer op ingespeeld. Dat is voor een spits alleen maar fijn."
Kampioen wordenHet hoofddoel van Luuk de Jong voor het komende seizoen is simpel. "Weer kampioen worden en daar wil ik mijn steentje aan bijdragen.  Wij hebben een goed team, met goeie jongens erbij. Na de voorbereiding en de Johan Cruijffschaal willen we het nu weer laten zien in de competitie."
Daarvoor moet PSV nog even geduld hebben. De eerste wedstrijd, uit tegen ADO Den Haag, staat - vanwege de politiestaking - pas dinsdag op het programma.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!