Geen medailles voor Kromowidjojo en Heemskerk op 100 vrij WK zwemmen

7 augustus 2015 om 18:36
nl
Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk hebben niet kunnen stunten tijdens de 100 meter vrij op het WK zwemmen. In de finale eindigde Kromowidjojo vrijdagmiddag als vierde, Heemskerk werd vijfde.
Geschreven door

De zwemsters van het NTC Eindhoven behoorden niet tot de favorieten voor de wereldtitel.
Snelste tijd van seizoenKromowidjojo tikte aan in 53,17 seconden, haar beste tijd van dit seizoen en flink sneller dan in de halve finale. "Het ging lekker, ik zwom een stuk harder dan donderdag. Ik ben hier wel gelukkig mee. Voor nu dan."
Het grote doel van 'Kromo' zijn natuurlijk de Olympische Spelen volgend jaar. "Dit is een stapje naar meer. We gaan het volgend jaar zien."
Teleurstelling bij HeemskerkHeemskerk, die eerder deze week in Kazan als favoriete bezweek onder de druk op de 200 vrij, moest genoegen nemen met 53,58. Dat is bijna een seconde boven de toptijd van 52,69 die ze in april neerzette in Eindhoven.
De vijfde plek voelde voor haar als een grote teleurstelling. "Ik had er zin in. Ik weet heus wel dat ik veel energie heb verloren afgelopen dagen, maar het was gewoon niet goed. Ik kon het niet volhouden in het laatste stukje", reageerde Heemskerk bij de NOS.
'Demonen'Heemskerk kan niet goed omgaan met de druk op grote toernooien en klaagde deze week zelfs over demonen in haar hoofd. In aanloop naar de Olympische Spelen van Rio gaat ze daaraan werken. "Als ik er niks mee doe, zou het helemaal niet goed zijn, natuurlijk."
De wereldtitel ging naar Bronte Campbell, het zusje van titelverdedigster Cate Campbell die genoegen moest nemen met het brons. Sarah Sjöström uit Zweden tikte als tweede aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.