Eindhovens bedrijf sponsort droomwens ernstig zieke Romy uit Tilburg: ‘Dit is wel heel bijzonder'

7 augustus 2015 om 21:28
Het Eindhovense bedrijf Van de Mortel Papier& Metaalhandel sponsort ‘een aanzienlijk deel’ om de droomwens van de ernstig zieke Romy Verharen uit Tilburg te verwezenlijken.
Geschreven door

Romy heeft een ernstige longziekte en wil dolgraag met dolfijnen zwemmen. Om die droom te verwezenlijken wordt geld ingezameld. Met de bijdrage van eigenaar Marcel van de Mortel komt de wens al een flink stuk dichterbij.
Heel dankbaar“Romy en haar ouders Ilona en Boy waren heel erg onder de indruk. Het is wel heel bijzonder dat iemand die de familie nauwelijks kent, dit voor ze over heeft. Ze zijn heel dankbaar”, zegt Margo, een vriendin van de familie.
Romy kampt sinds haar geboorte op 28 mei 2009 met ernstige longproblemen. Ze heeft een longziekte en een stoornis in haar afweersysteem, zo staat op een speciale website voor het meisje.
In een emotionele brief vroeg ze haar ouders onlangs om nieuwe longen en om een keer met dolfijnen te zwemmen. Na het lezen van deze brief in de media kwam Van de Mortel in actie.
Stralend middelpuntVolgens Margo was Romy het stralende middelpunt van de bijeenkomst bij Van de Mortel. “Ze zat te stralen in haar rolstoel en bedankte een paar keer op zachte toon”, zegt Margo.
Waarschijnlijk gaat Romy aan het eind van het jaar een duik nemen met de dolfijnen. “Een reisbureau onderzoekt de mogelijkheden. Romy mag vanwege haar longen niet lang vliegen en het moet nog wel qua temperatuur een beetje aangenaam zijn.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...