Verwaarloosde pony krijgt spuitje in Boxmeer, geen boete voor eigenaren

7 augustus 2015 om 19:50
nl
De Dierenbescherming heeft vrijdag in Boxmeer een verwaarloosde Shetlandpony laten inslapen. De dierenpolitie kreeg vorig weekend een melding dat de pony met vergroeide hoeven in een wei stond.
Geschreven door

Volgens de inspecteurs kon het dier nauwelijks lopen. De pony kreeg pijnstillers, maar uit röntgenfoto's bleek dat het dier niet meer te redden was.
'Uit emotie verkeerde keus'De eigenaren van de pony kregen geen boete omdat ze voor hun andere dieren wel goed zorgden. Volgens de Dierenbescherming zagen de eigenaren wel dat hun pony steeds moeilijker liep.
Omdat ze bang waren dat hij niet meer te redden was, durfden ze niet naar de dierenarts. "Uit emotie hebben ze de verkeerde keus gemaakt", aldus de inspecteur van de dierenbescherming. De kosten van de euthanasie worden op de eigenaren verhaald.
'Vergroeide hoeven is verwaarlozing'De hoeven van paarden en pony's die op een zachte ondergrond staan, moeten meerdere keren per jaar worden bijgehouden door een hoefsmid. "Dit nalaten is verwaarlozing", aldus de Dierenbescherming.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.