Zuidoost-Brabant: Technologische hotspot van Europa dankzij groeiende High Tech Campus - Omroep Brabant
Video

Zuidoost-Brabant: Technologische hotspot van Europa dankzij groeiende High Tech Campus

9 augustus 2015 om 16:00
nl
Het gaat goed met de High Tech Campus in Eindhoven. Vorig jaar vestigden zich al dertien nieuwe bedrijven op het terrein. En dit jaar zijn er al twintig grote en kleine bedrijven bijgekomen. Mede dankzij het succes van de High Tech Campus groeit Zuidoost-Brabant uit tot een van de technologische hotspots van Europa.
Geschreven door

Schroefje oppakken, een halve meter opzij draaien en het schroefje in een ander stukje plastic stoppen. Met eindeloos geduld herhaalt een twee meter lange robotarm dezelfde handeling, keer op keer, op keer.
'Uitzendbureau voor robots'Heico Sandee van Smart Robotics: "Wij zijn een soort uitzendbureau voor robots. We kunnen de robots in zeer korte tijd herprogrammeren, zodat ze weer tijdelijk een andere handeling kunnen verrichten."
Smart Robotics is één van de twintig nieuwe bedrijven die zich dit jaar vestigden op de High Tech Campus. "We konden op dertien plaatsen terecht," vertelt Sandee, "maar hebben gekozen voor deze locatie. Hier zitten veel andere ontwikkelaars waar we goed mee kunnen samenwerken."
Grens aan de groeiOok profiteren de bijna 150 verschillende bedrijven op de High Tech Campus van elkaars klantenkring. "De tijden dat je iets helemaal zelf kon ontwikkelen zijn voorbij. Het gaat zo snel in de markt en in de wereld om ons heen, dat je dat het beste met anderen kunt doen", aldus Directeur Frans Schmetz van de High Tech Campus Eindhoven.
Er zit wel een grens aan de potentiële groei van de High Tech Campus. Schmetz: "We kunnen nog zo'n twintig procent verder uitbreiden. Als de groei in het huidige tempo door gaat, dan zitten we rond 2020 aan onze max. Maar zo'n inschatting is natuurlijk heel moeilijk te maken. Dit hangt namelijk enorm af van de economische ontwikkeling in het algemeen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.