A73 weer vrij na ketchup lekkende vrachtwagen bij knooppunt Rijkevoort

26 mei 2016 om 14:00 • Aangepast 21 november 2020 om 10:07
nl
Een vrachtwagen die donderdagochtend betrokken was bij een kettingbotsing op de snelweg A73 heeft ketchup gelekt op de weg. Hierdoor was de A73 bij knooppunt Rijkevoort, in de buurt van Boxmeer, tot half twaalf afgesloten. De weg is inmiddels weer vrij.
Profielfoto van van der Meer Christel
Geschreven door
van der Meer Christel

Rond half negen botsten op de A73 meerdere voertuigen op elkaar bij knooppunt Rijkevoort. Eén vrachtwagen lekte door de botsing ketchup op de weg. Hoeveel auto's en vrachtwagens er precies bij waren betrokken, is niet bekend. Zeker is dat er in ieder geval één andere vrachtwagen bij betrokken was.
ZIE OOK: Files op A73, A2 en A67 door ongelukken en pechgeval

De traumahelikopter en meerdere ambulances werden vanwege het ongeluk opgeroepen. Er vielen echter geen gewonden.

Wachten op privacy instellingen...

'Brokstukken over de weg'"Het was iets voorbij knooppunt Rijkevoort toen iedereen ineens keihard op de rem ging staan", vertelde Ingeborg Uitentuis, die het ongeluk zag gebeuren. "De brokstukken vlogen over de weg en een vrachtwachten zat echt heel stevig in elkaar."

Na het ongeluk stonden er veel mensen op de snelweg. "Zo'n twintig man stond bij het ongeluk. Er was geen paniek, wel veel chaos", beschreef Ingeborg. "Ik twijfelde om te stoppen, maar er waren al veel mensen en omdat er geen paniek was, ben ik doorgereden naar mijn werk", legde ze uit.

Wachten op privacy instellingen...

Nog een ongeluk op A73Vlak voordat de A73 om half twaalf werd vrijggegeven gebeurde er nog een ongeluk. Vier auto's waren betrokken bij een botsing bij Cuijk, maar hier raakte niemand gewond. De linkerrijstrook was wel een tijdje dicht, maar rond kwart voor twaalf was de hele A73 weer vrij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.