Valse start voor NAC Breda in Jupiler League: ploeg verliest met tien man van FC Volendam

7 augustus 2015 om 23:55 • Aangepast 21 november 2020 om 16:42
NAC heeft vrijdagavond tijdens de eerste wedstrijd in de Jupiler League een flinke kater opgelopen. De degradant van vorig seizoen verloor thuis voor 14.230 toeschouwers van FC Volendam. Het werd 1-4. NAC moest na ruim een halfuur verder met tien man omdat Divine Naah van het veld werd gestuurd.

In de eerste helft domineerde de ploeg van coach Robert Maaskant vanaf de eerste minuut. Dat leverde echter slechts een drietal kansen op. De belangrijkste was van Kevin Brands - die in de spits speelde - en een goal vanwege buitenspel afgekeurd zag worden.
'Rode kaart Naah is dom'Een belangrijk moment in de wedstrijd de 32e minuut. Toen kreeg Divine Naah kreeg van arbiter Mulder zijn tweede gele kaart - voor een onbesuisde tackle op Kees Kwakman - en kon hij inrukken.
"Dit kan gewoon niet", vindt Brands. "Divine is een hartstikke goede speler en hij moet zulke dingen niet doen. Zeker niet op de helft van de tegenstander. Hij moet blijven nadenken. Het is gewoon dom. We hebben vorige week zoiets meegemaakt tijdens een oefenwedstrijd tegen Eupen - toen kreeg Joeri de Kamps twee keer geel binnen zeven minuten - en nu gebeurt het gewoon weer."
Na rust probeerde FC Volendam het overtal uit te buiten en NAC terug te dringen op eigen helft. Dat lukte mondjesmaat, maar de bezoekers kwamen in de 55e minuut toch op voorsprong via Jack Tuyp: 0-1. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Uitgerekend Kees Kwakman, ex-NAC, schoot van afstand de 0-2 binnen.
NAC staat te slapenNAC herpakte zich nog in de 66e minuut. Luis Pedro zorgde met een intikkertje voor de 1-2. De Bredase ploeg leek daarmee terug in de wedstrijd, maar niets bleek minder waar. Heel NAC stond te slapen toen FC Volendam aftrapte en Bert Steltenpool twintig seconden later de 1-3 maakte.
"Dit is echt schandalig, dit moet nooit kunnen", vindt Brands. "Echt dramatisch. Juist dan moet je voor de 2-2 gaan. Dit kan echt niet." In blessuretijd wist invaller Guyon Philips, die Bert Steltenpool verving, er nog 1-4 van te maken.
Valse startToen de wedstrijd was gespeeld, droop het team van trainer Robert Maaskant onder een luid fluitconcert af naar de kleedkamer. Een valse start voor NAC, dat wil promoveren, in de Jupiler League. "We moeten zorgen dat dit nooit meer voorkomt, want dit kan niet", besluit Brands.