'We moeten zakelijker zijn', FC Eindhoven krijgt lesje effectiviteit van FC Dordrecht

8 augustus 2015 om 00:00
FC Eindhoven is de Jupiler League vrijdagavond begonnen met een 3-1 nederlaag bij degradant FC Dordrecht. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kwam nog wel op voorsprong, maar trok uiteindelijk aan het kortste eind. “We hadden minimaal moeten vertrekken met een gelijkspel.”

FC Eindhoven kreeg al snel een domper te verwerken. Na acht minuten moest spits Tom Boere gewisseld worden vanwege een hamstringblessure. De Eindhovenaren kregen vijf minuten later wel de eerste grote kans. Aanvoerder Chiro N’Toko legde terug op Roald van Hout, maar zijn schot ging via de lat over het Dordtse doel.
Eindhoven bleef de bovenliggende partij en dat werd na 23 minuten bekroond met een prachtige 0-1. Fries Deschilder kopte een perfecte voorzet van Jari Vandeputte diagonaal tegen de touwen.
Voorsprong kwijt in mum van tijdHet leek wel of de treffer van Eindhoven de thuisploeg wakker schudde, want Dordrecht begon meteen aan een offensief. Waar keeper Ruud Swinkels een hard schot van Ibrahima Touré nog wist te keren, ging de daaropvolgende corner erin via het hoofd van Josimar Lima: 1-1.  Daarna kreeg Eindhoven via Roald van Hout twee aardige kansen, maar hij schoot beide kansen hoog over.
De eerste tien minuten na rust combineerde Eindhoven bij vlagen weer heel aardig, maar toch was het Dordrecht dat scoorde. Een diepe bal op uitblinker Alvin Daniels werd door de verdediging van Eindhoven niet goed beoordeeld, waardoor de aanvaller alleen voor keeper Swinkels eenvoudig kon scoren: 2-1.
Daarna creëerde Eindhoven nog een aantal kansen. De voor Boere ingevallen Anthony van den Hurk was in de 71e minuut dichtbij de gelijkmaker uit een scrimmage. Vijf minuten later werd een inzet van Sebastiaan de Wilde van de lijn gewerkt.
Hopen op gelijkmakerEindhoven-coach Mitchell van der Gaag probeerde in de slotfase de gelijkmaker nog af te dwingen door de nieuwelingen Tom van Imschoot en Anil Koç in het veld te brengen. Zij konden de nederlaag echter ook niet voorkomen.
In de blessuretijd maakte Dordrecht zelfs nog een derde treffer. Touré rondde een counter beheersd af en tekende voor 3-1.
'Tegen NAC zakelijker spelen'Van der Gaag baalde van de nederlaag: “We hebben de kansen niet afgemaakt. Dordrecht is heel effectief en wij niet. Ik heb goede dingen gezien, maar wedstrijden zijn om te winnen. Volgende week tegen NAC moet er meer zakelijkheid zijn.”