Video

Lieuwe Westra wint Mijl van Mares

7 augustus 2015 om 23:48
nl
De 54ste editie van de Mijl van Mares is vrijdag een prooi geworden voor Lieuwe Westra. Tijdens het belangrijkste wielerevenement van Maarheeze bleef de renner van Astana Bosschenaar Steven Kruijswijk en Wout Poels voor. Net als elk jaar vergaapten de duizenden toeschouwers langs het parcours zich aan de verschillende renners, die kort geleden schitterden in de Tour de France.
Geschreven door

De hoeveelste keer hij de Mijl van Mares bezoekt? Terwijl de vrijwilliger de wielrenners hun startnummer overhandigt, zegt de man trots: "Bij alle 54 edities ben ik aanwezig geweest. Als klein jongetje was ik er al bij. Nee, ik kan me niet voorstellen dat het hoogtepunt van het jaar hier niet doorgaat. De Mijl van Mares hoort gewoon bij Maarheeze."
Lastige jarenToch is het doorgaan van het grootste wielerevenement van Maarheeze geen vanzelfsprekendheid meer. Voorzitter Cees Warendorff en zijn collega's van de organisatie hebben - zo zegt Warendorff - twee lastige jaren achter de rug. "Inmiddels hebben we 67 sponsoren aan ons weten te binden. Ik weet het niet honderd procent zeker, maar volgens mij is dit een recordaantal."
"Ze geven niet allemaal geld. Geregeld leveren ze ons diensten of producten, waarmee we de wedstrijd kunnen laten doorgaan. Zo is er een sponsor die na een reorganisatie simpelweg geen geld kon geven, maar hij levert ons nu de hekken. Dat scheelt ons enorme kosten."
Goede sfeerUiteindelijk staat of valt de wielerronde in Maarheeze met de wielrenners. Een winnaar van de Tour kan de organisatie zich financieel niet veroorloven. Toch zijn er met Steven Kruijswijk, Lieuwe Westra en Wout Poels genoeg aansprekende namen aanwezig.
"Dit wordt mijn elfde", rekent Poels voor, als hem wordt gevraagd hoeveel van deze kermiskoersen hij sinds de Ronde van Frankrijk al reed. "Maarheeze is wel leuk hoor! Ik reed hier twee jaar geleden ook en de sfeer is hier goed. Het is natuurlijk anders dan een normale wedstrijd. Deze morgen heb ik getraind en dat is dit ook een beetje. Maar als ik er ben, wil ik ook winnen."  
Dat lukte hem echter niet. Poels werd derde. Lieuwe Westra won in de natte straten van Maarheeze. Hij bleef Steven Kruijswijk voor.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.