Rembrandt gestolen uit villa in Eindhoven, gebouw en inboedel eigendom van Philips

8 augustus 2015 om 10:01
nl
Bij een kraak in een villa die eigendom is van Philips in Eindhoven is een Rembrandt gestolen. De roof vond vorig jaar maart al plaats, maar is tot nu toe stilgehouden door politie en justitie.
Geschreven door

De villa staat in De Laak in Eindhoven. Een woordvoerder van Philips heeft de inbraak en de diefstal van onder meer het schilderij bevestigd. Meer informatie wil de woordvoerder van het concern niet kwijt.
Gat in hekDe daders, die een gat knipten in het hek rond de villa en ook alle beveiliging wisten te omzeilen, zijn nog onbekend. De Rembrandt is nog niet terecht. Op het gestolen kunstwerk staat Titus van Rijn, de zoon van de schilder uit de zeventiende eeuw. Ook werd een kostbare klok buitgemaakt.
HelingEen 60-jarige man uit Eindhoven staat dinsdag in Den Bosch terecht op verdenking van heling van het schilderij en witwassen. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft dat zaterdag tegen Omroep Brabant gezegd. Hoe dat precies in zijn werk is gegaan.
Volgens De Telegraaf heeft de Eindhovenaar zich aan de poort van de 'Philips-villa' gemeld om het kunstwerk in ruil voor geld terug te geven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.