Snelweg A270 tussen Helmond en Nuenen zondagochtend afgesloten vanwege snelheidstest met ligfiets

8 augustus 2015 om 17:50
nl
De A270 tussen Helmond en Nuenen wordt zondagochtend tussen negen en twaalf uur in één rijrichting afgesloten voor verkeer. Er is een tijdelijke omleidingsroute ingesteld via Nuenen. De weg wordt afgesloten vanwege een snelheidstest met een bijzondere fiets van de TU Delft en de VU Amsterdam.
Geschreven door

Het gaat om een aerodynamische ligfiets - VeloX V - die volledig wordt aangedreven door spierkracht. Hiermee willen de studenten hun eigen record snelfietsen aanscherpen tijdens de World Human Powered Speed Challenge die in september in het Amerikaanse Nevada wordt gehouden.
Het wereldsnelheidsrecord voor mensaangedreven voertuigen staat nu met 133,78 kilometer per uur op naam van het Human Power Team. Het wereldrecord staat op naam van de Nederlander Sebastiaan Bowier, die in september 2013 met de studenten naar de VS reisde.
Helmond echte fietsstadRenster Lieske Yntema zal met de VeloX V over een traject van meer dan vijf kilometer van Helmond naar Nuenen sprinten. De testrit vindt plaats in Helmond, omdat de A270 een tweebaansweg is waar de VeloX V vrijwel rechtdoor kan rijden.
Helmond is een echte fietsstad en ook de thuisstad van de Automotive Campus, waar slimme mobiliteitsoplossingen worden ontwikkeld voor auto’s, vrachtverkeer, hulpdiensten en fietsers.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.