Gelovigen Reusel-De Mierden willen zich afsplitsen van rooms-katholieke kerk

8 augustus 2015 om 22:25
nl
Inwoners van gemeente Reusel-De Mierden willen een geloofsgemeenschap die losstaat van het gezag van de rooms-katholieke kerk. Dat laat een woordvoerder van de inwoners zaterdag weten aan het Eindhovens Dagblad.
Geschreven door

De inwoners zijn het niet eens met de nieuwe pastoor, die tot hun onvrede de strenge lijn van bisschop Hurkmans volgt. Ze willen dat hij niet boven de gelovigen staat, maar juist actief deel uitmaakt van de gemeenschap. Dat meldt de krant.
Vorig jaar experimenteerden de initiatiefnemers al met een eigen kerkdienst. Circa tweehonderd belangstellenden bezochten die toen. De nieuwe viering van de nog op te richten geloofsgemeenschap is gepland op 5 september in buurthuis De Ster in Lage Mierde.
Boze parochianen in VeldhovenNiet alleen in de gemeente Reusel-De Mierden zijn gelovigen het niet eens met de koers die de kerk vaart. In Veldhoven lieten parochianen zich ook al horen, omdat ze vonden dat ze geen gehoor kregen bij het bisdom in Den Bosch. Zij wendden zich uiteindelijk tot het Vaticaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.