Video

Grote brand verwoest Primetime aan Hapsebaan in Cuijk

8 augustus 2015 om 23:33
nl
Het bedrijf Primetime aan de Hapsebaan in Cuijk is zaterdagavond door een grote brand in de as gelegd. De brand veroorzaakte een zwarte rookpluim die van ver goed was te zien, onder meer vanaf de A73. Er vielen geen gewonden.
Geschreven door

Een voorbijganger zag het vuur rond kwart over negen 's avonds en waarschuwde de hulpdiensten. Die schaalden al snel op.
Rond kwart over tien kondigde de brandweer GRIP 1 af. Dit houdt in dat de leidinggevenden van verschillende hulpdiensten nauw met elkaar in contact staan. Soms wordt ook de burgemeester van de gemeente ingelicht.[Tweet:body:https://twitter.com/DeMaasDriehoek/status/630112970014621696]Evenementen voor andere bedrijvenHet bedrijf waar de brand woedde, Primetime, verzorgt onder meer licht, geluid en video tijdens evenementen. Ook verhuurt het feesttenten met alles erop en eraan. Bij Primetime werken ongeveer vijftien mensen.
Voor zover bekend was er niemand in het bedrijfspand toen het vuur uitbrak. Dat meldde een woordvoerder van de politie. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.[Tweet:body:https://twitter.com/Fritzel75/status/630112208337379328]Hoogwerker ingezetDe brandweerlieden van Cuijk, Haps, Oeffelt en Wanroij rukten uit voor de brand. Ze zetten tenminste drie bluswagens en een hoogwerker in om het vuur te bestrijden.
Vanwege de bluswerkzaamheden reden er urenlang geen treinen tussen Cuijk en Boxmeer. Pas na middernacht hervatte vervoerder Veolia het treinverkeer.[Tweet:body:https://twitter.com/daslo67/status/630107828636790784]Zware rookDe brand veroorzaakte zwarte rook die in de omgeving goed was te zien en te ruiken. Onder andere Daan Nagel uit Haps liet aan Omroep Brabant weten dat de brand daar goed was waar te nemen. Ook in het naastgelegen dorp Sint Hubert werd de rook opgemerkt, meldde onze fotograaf.
De brandweer heeft metingen verricht om te bepalen in hoeverre de rook schadelijk voor de gezondheid is. Er werden geen schadelijke concentraties van gevaarlijke gassen gevonden, meldt de gemeente. [YouTube:body:https://youtu.be/OVCt-GqE_RU]Gecontroleerd uitbrandenRond kwart voor twee 's nachts werd het sein brand meester gegeven. De brandweer laat het gebouw van Primetime gecontroleerd uitbranden.
Ook in het nabijgelegen Sint Agatha waren zaterdagnacht verschillende branden. De inwoners van Sint-Agatha zijn daar erg ondersteboven van. De politie heeft geen aanwijzingen dat er een verband is tussen deze branden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.