Video

'Geen aanwijzingen voor verband branden Cuijk en Sint Agatha'

9 augustus 2015 om 11:58
nl
De politie heeft 'geen aanwijzingen' dat de branden die zaterdagavond plaatsvonden in Cuijk en Sint Agatha met elkaar in verband staan. Dat zegt een woordvoerster tegen Omroep Brabant.
Geschreven door

In Cuijk ging het bedrijf Primetime in vlammen op. Primetime verzorgt onder meer licht, geluid en video tijdens evenementen. Ook verhuurt het feesttenten met alles erop en eraan. Terwijl brandweerlieden druk bezig waren met het blussen van die grote brand, gingen in het nabijgelegen Sint Agatha twee auto's en een caravan in vlammen op.
'Het smeult nog'In Cuijk wordt zondagochtend sinds elf uur nageblust. "Omdat het nog smeult", legt politiewoordvoerster Anja Visser uit. "Het treinverkeer kwam zondagochtend om halfvijf weer op gang." Het treinverkeer was in verband met de brand zaterdagavond stilgelegd.
De schade bij Primetime is volgens Visser groot. De panden naast Primetime bleven gespaard. "Maar die liepen wel rook- en waterschade op."
'Je schrikt er gewoon van'Een hoopje zwartgeblakerd staal en een ingestort dak is het enige dat zondagochtend nog te zien is van het bedrijf. "Een deel van het dak ligt op de grond en de rest leunt op een paar pilaren", zag verslaggever Ferenc Triki. Een vrouw kijkt naar de overblijfselen, met een hand voor haar mond. "Je schrikt er gewoon van, dat zoiets kan gebeuren. Mijn man zat zaterdagavond buiten in de tuin toen hij een roodachtige straal zag. Het was zo'n raar gezicht..."
"Het stonk ook", vult een man naast haar aan. Hij past op het huis van zijn dochter. "Ik had mijn dochter aan de telefoon toen ik zwarte wolken over zag drijven. Toen heb ik haar gezegd dat ze even moest wachten. Ik wilde even kijken wat er aan de hand was, dat het geen bosbrand zou zijn."
'Vreemd'Een link met de branden in Sint Agatha durven de twee niet te leggen. "Maar het is wel vreemd, want er zijn de laatste tijd best veel auto's in brand gestoken hier."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.