Festivalhart de Parade in Den Bosch bruist tijdens Festival Boulevard

9 augustus 2015 om 16:31
nl
Genieten van kindertheater, een toevallige ontmoeting met een muzikant of jezelf vergapen aan straattheater: het gebeurt op de Parade in Den Bosch tijdens de 31e editie van Theaterfestival Boulevard. Het mooie weer werkt zeker mee; duizenden bezoekers genieten van het theaterspektakel.
Geschreven door

Het plein aan de voet van de Sint-Jan is een waar 'theaterknooppunt'vertelt Boulevard-directeur Viktorien van Hulst.
"Het is een bruisende plek waar vele bezoekers samenkomen. Om lekker te eten, als startpunt van een theaterroute of juist als eindstation om de avond nog eens door te nemen en andere bezoekers te vertellen wat je hebt gezien."
Andere opzetHet alom bekende plein kent ieder jaar een andere opzet. Naast een aantal kleine voorstellingen die doorlopend te bezoeken zijn, zijn er in de grote tent voor het eerst ook langere voorstellingen te zien. Daarnaast is er veel ruimte voor kindertheater en straattheater, waar Omroep Brabant een fotoserie van maakte.
"Ook als je normaal gesproken niet naar het theater gaat, kun je hier, doordat je er letterlijk tegenaan loopt toch iets van theater meepakken. Terwijl je dat anders misschien niet zou doen", vertelt Van Hulst. Van een vreemd druk groen mannetje tot een intiem, excentriek muziektrio. Het plein ademt theater.
TramkadeDit jaar zou naast het festivalhart aan de Parade een tweede festivallocatie te bezoeken zijn aan de Tramkade, achter de Verkadefabriek. Door de vondst van asbest moest het programma daar een dag voor de opening worden afgeblazen.
"Dat was enorm balen, dan moet je even de tranen wegpinken. We wilden daar op wat intiemere wijze de bezoeker en kunstenaar nader tot elkaar brengen. Gelukkig gebeurt dat nu alsnog op andere plaatsen in de stad. Inwoners van Den Bosch bieden spontaan locaties aan, er is een hele beweging gaande in stad om het toch door te laten gaan. Geweldig, hartverwarmend om te zien", aldus de festivaldirecteur.
Cursus omgaan met vrouwenEen lange rij staat er, overwegend gevuld met stellen,voor de korte komische voorstelling 'Cursus omgaan met vrouwen deel II: de verdieping'. Na het succes van vorig jaar zijn de vrouwelijke cursusleidsters weer terug.
"We zagen toch dat mannen weer terugvielen in oude patronen. En voor wie deel I heeft gemist geen nood, de vorige voorstelling laat zich enorm makkelijk samenvatten: geef je vrouw gewoon altijd gelijk, dan zit iedereen weer op hetzelfde niveau" aldus de gevatte cursusleider.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.