Video

Jongetje dat ernstig gewond raakte na val op camping Kaatsheuvel heeft schedelbreuk opgelopen

10 augustus 2015 om 14:40
nl
Op camping Droomgaard aan de Van Haestrechtstraat in Kaatsheuvel is zondag aan het begin van de avond een jongetje gewond geraakt na een val uit een kinderstoel. Het kindje liep een schedelbreuk op, maar is buiten levensgevaar. Dat laat directeur Jos Mennen maandagochtend aan Omroep Brabant weten. "Het is nu afwachten hoe het herstel gaat verlopen."
Geschreven door

Het kindje viel zondag net buiten het restaurant uit een stoel. Het slachtoffertje viel achterover op zijn hoofd. Medewerkers aarzelden na het ongeval geen seconde en waarschuwden de hulpdiensten. “We hebben iedereen op afstand gehouden zodat het ambulancepersoneel ongestoord haar werk kon doen”, vertelt een directielid aan Omroep Brabant.
'Heel vervelend'Iedereen op de camping was behoorlijk onder de indruk van het ongeluk, vertelt het directielid. “Als er zoiets ernstigs gebeurt, wordt er meteen een protocol in gang gezet.  Met als belangrijkste speerpunt: het slachtoffer zo goed en snel mogelijk te behandelen. Dat is gebeurd, met dank aan politie en de ambulancedienst.”
Inmiddels is de situatie weer rustig op camping Droomgaard. “We hebben de ouders in de tussentijd goed opgevangen. Wij brengen ze persoonlijk naar het ziekenhuis in Nijmegen en ondersteunen ze waar mogelijk. Het is heel vervelend wat er vandaag is gebeurd. We leven mee met de ouders.”
UitzonderlijkTientallen campingbezoekers stonden op het terrein toe te kijken. Op het ongeluk kwamen veel hulpdiensten af, waaronder twee politiewagens, twee ambulances en een traumahelikopter. Die is in de omgeving geland. De trauma-arts heeft eerste hulp verleend aan het jongetje.
Het is vrij uitzonderlijk dat een slachtoffer met de traumahelikopter naar het ziekenhuis wordt gebracht. Normaal gebeurt dit alleen met grote spoedgevallen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.