'Nieuweling' Frank van der Struijk kan leven met punt tegen Vitesse: 'We pikten het goed op' - Omroep Brabant

'Nieuweling' Frank van der Struijk kan leven met punt tegen Vitesse: 'We pikten het goed op'

9 augustus 2015 om 22:25
nl
Aan het begin van de week dacht hij niet dat hij op zondag in Tilburg zou voetballen. Toch keerde Frank van der Struijk terug op het oude nest, kreeg hij meteen een basisplaats bij Willem II in duel tegen Vitesse (1-1), maar hij haalde het einde niet. Vlak voor tijd moest de rechtsback met een enkelblessure van het veld af.
Geschreven door

"Ik ging op een voet staan en ging door mijn enkel. Ik dacht: het zal toch niet. Maar hij voelt op zich goed aan, we moeten even de komende 24 uur afwachten", zegt Van der Struijk na afloop in de catacomben.
Razendsnel getekendDe inwoner van Lennisheuvel (30) tekende vrijdag een contract voor een seizoen bij Willem II, de club die hij afgelopen zomer juist achter zich liet in de hoop een nieuw avontuur in het buitenland te vinden. Van der Struijk was op proef bij Portsmouth, maar tekende razendsnel een contract in Tilburg toen Willem II hem een aanbieding deed.
"Een paar dagen geleden dacht ik niet dat ik op zondag hier weer zou spelen. Ik heb thuis even overlegd, ik heb veel aan deze club te danken, dus heb maar meteen ja gezegd. Ik kon wel naar het buitenland, maar niet alles klopte. Als Willem II dan komt, laat ik ze niet lang wachten. Een andere club had ik langer laten wachten."
Falkenburg breekt banVan der Struijk kreeg in de eerste wedstrijd van het seizoen direct een basisplaats, de rechtsback werd tegen Vitesse verkozen boven aanwinsten Ligeon en Joppen.
Na een moeizame eerste helft waarin Lamprou zijn ploeg op de been hield en een goede tweede helft stond er een logische 1-1 eindstand op het scorebord.
'Slordig'Nieuweling Erik Falkenburg brak de ban voor Willem II door een ingestudeerde corner binnen te koppen. "Heerlijk, Zivkovic ging richting de eerste paal en ik dacht dat hij hem wel zou verlengen. Nou, leuk. Gezien het wedstrijdverloop is de 1-1 logisch. Al is het jammer dat we een voorsprong weg hebben gegeven."
Ook Van der Struijk kon na afloop leven met een punt. "We waren slordig in de eerste helft. Bij pressie spelen hoort ook omschakelen, maar dat lieten we na. Dat moet er echt uit. Maar daarna pikten we het goed op. De tweede helft was van goed niveau."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.