Tyfoon Soudelor raast door Azië: Eindhovenaren onderweg naar huis na nacht op luchthaven

10 augustus 2015 om 11:51
nl
De tieners van de Eindhovense scoutinggroep Evoluon zijn weer thuis. Het vliegtuig is rond drie uur geland op het vliegveld van Frankfurt (Duitsland).
Geschreven door

De scouts hadden moeite om na de Wereld Jamboree in Japan weer terug naar Nederland te komen door de tyfoon Soudelor, die zondag de oostkust van China bereikte. Maandagochtend konden de scouts wel vertrekken.  
De vlucht die de scouts zouden nemen naar Taipei (Taiwan) werd geannuleerd. Ze moesten daardoor de nacht doorbrengen op de luchthaven van Osaka (Japan). Anderen liepen vertraging op richting Taipei, waardoor ze hun aansluitende vlucht naar Nederland misten.
Duizend scoutsInmiddels zijn drie groepen van de scouting thuis, maar voor sommige groepen, waaronder die met de Eindhovenaren, was het lange tijd onduidelijk waar en wanneer ze zouden vertrekken.
Aan de jamboree, het internationale Scoutingkamp dat georganiseerd werd van 28 juli tot 8 augustus, deden ruim duizend Nederlandse scouts mee.
Internationale kampDe Nederlandse groep van ruim duizend scouts bestaat uit 684 jeugddeelnemers van elf tot en met zeventien jaar oud, 76 stafleden die de deelnemers begeleiden en meer dan tweehonderd volwassen scouts die meewerkten in de organisatie.
Het internationale kamp wordt eens in de vier jaar telkens door een ander gastland georganiseerd. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland gehouden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.