Video

Kickbokskampioen Nieky Holzken uit Helmond feestelijk onthaald op vliegveld

10 augustus 2015 om 14:16 • Aangepast 21 november 2020 om 16:40
nl
Kersverse kickbokskampioen Nieky Holzken is weer terug in Nederland, en wel met een Glory-wereldtitel op zak. De om zijn snelle overwinning geprezen Helmonder landde maandagochtend om halfelf op Schiphol. Holzken werd bij de gate opgewacht door een grote groep naasten en fans.
Profielfoto van
Geschreven door

Onder luid applaus werd de kersverse wereldkampioen ontvangen. De supporters hadden spandoeken meegenomen met teksten als 'de Trots van Helmond' en 'No time voor losers'. Holzken was een beetje beduusd van alle aandacht."Dit is super. Het zijn de mensen die altijd achter me staan. Ook de wedstrijd ging geweldig." Ook een tante van de wereldkampioen stond te glimmen van oor tot oor. Ik ben heel trots. Het is geweldig. Ik heb er geen woorden voor."
Op Instagram deelde Holzken voorafgaand aan zijn reis een foto van zijn bagage, met de glimmende gordel als bewijs van zijn overwinning om het uitschuivende handvat van zijn trolley gewikkeld. ‘Back to the Netherlands’, schrijft de Helmonder.

Wachten op privacy instellingen...

Bliksemsnelle overwinningOm halfzeven Nederlandse tijd stapte de Helmonder zaterdagochtend in het Amerikaanse Las Vegas de ring in. De kickbokser nam het op tegen de Amerikaan Raymond Daniels, die zijn roots in het karate heeft, tijdens het Glory 23-evenement.
In de derde ronde maakte Holzken binnen één minuut en 36 seconden een eind aan de wedstrijd. De Amerikaan begon te bloeden en de scheidsrechter maakte een eind aan de wedstrijd.
Zeker honderd mensen van zijn sportschool in Helmond waren extra vroeg opgestaan om de wedstrijd live op een groot scherm mee te kijken.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.